2017. augusztus 24., csütörtök 08:20

Megérkeztek az első gólyák

Megérkeztek az első gólyák

Szervezettséget, lehetőséget és az út megtételéhez „sima aszfaltot” nyújt a Kaposvári Egyetem – ezen szavakkal köszöntötte a Gólyatábor résztvevőit Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor szerdán az Auditóriumban. Dr. Borbás Zoltán kancellár pedig arról beszélt: a leendő hallgatók a következő napokban kóstolót kapnak az egyetemi életből. Augusztus 23–26. között több mint 150 leendő elsőéves hallgató vesz részt az egyetemi gólyatáborban.

2017. augusztus 23., szerda 14:15

Ismét vár a KÁN a Kaposvári Egyetemen

XI. Kaposvári Állattenyésztési Napok a Kaposvári Egyetemen 2017. szeptember 1-3. között

Hamarosan újra felvonul a magyar állattenyésztés színe-java Kaposváron. Szeptember 1-3. között tartják a Kaposvári Állattenyésztési Napokat, amely az elmúlt esztendőkben folyamatosan fejlődött és bizonyította, hogy nemcsak a régióban, de országosan is meghatározó állattenyésztési rendezvény.

2017. augusztus 21., hétfő 14:40

Tejhercegnőt választottak az egyetemen

Tejhercegnőt választottak az egyetemen
Nagy médiaérdeklődés mellett koronáztak meg 2017 Somogyi Tejhercegnőjét hétfőn, a Kaposvári Egyetemen. A választás része a "Helyből Neked" kampánynak, amelynek célja a hazai és a helyi tejfogyasztás ösztönzése. A "Szívvel, lélekkel – helyi tejjel! Összefogás a somogyi tejért" kezdeményezést 5 somogyi tejtermelő és egyetemünk hívta életre.

suto lovagkereszt panorama

A Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át Prof. Dr. Sütő Zoltán, egyetemi tanár, a Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Kar Állattudományi Intézet Állattenyésztés-technológia és Menedzsment Tanszéke oktatója nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából.

2017. augusztus 03., csütörtök 14:02

Ifjúsági egyetem

Ifjúsági egyetem a Kaposvári Egyetem Agrár- és  Környezettudományi Karán

Az Agrártudományi pályaorientáció az ágazat versenyképességének javítása, a szakember-utánpótlás erősítése érdekében, a képzési környezet innovatív fejlesztésével program keretében a Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Kara három témakörben nyári ifjúsági egyetemet szervez 2017.08.14-18. között a Campus területén, illetve az Egyetemhez tartozó szervezeti egységekben (Pannon Lovasakadémia, Tan és Kísérleti Üzem, Vadgazdálkodási tájközpont).

2017. augusztus 02., szerda 12:51

18. Nemzetközi Takarmányozási Szimpózium

18. Nemzetközi Takarmányozási Szimpózium a Kaposvári Egyetemen

Alternatív fehérjeforrások felhasználási lehetősége és azok kockázatai az intenzív takarmányozásban” - ez lesz a témája a 18. Nemzetközi Takarmányozási Szimpóziumnak, amelyet a Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Kar Takarmányozástani Tanszéke szervez szeptember elsején. A 25 éves jubileumát ünneplő esemény fővédnöke Dr. Nagy István a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára és Prof. Dr. Németh Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az MTA Agrártudományok Osztályának elnöke.

2017. július 31., hétfő 14:47

Sikeresen zárult a Póni Európa-bajnokság

Sikeresen zárult a Póni Európa-bajnokság

Segítőkész hozzáállás és profizmus – így nyilatkozott a kaposvári Póni Európa-bajnokság rendezéséről a Nemzetközi Lovas Szövetség. A Kaposvári Egyetem és a Pannon Lovasakadémia óriási munkával, példaértékű összefogással teremtette meg a verseny feltételeit. Az elmúlt egy hétben mintegy 19 ország 165 lovasa 3 szakágban. Az alábbiakban az eredményeket ismertetjük.

2017. július 27., csütörtök 14:58

PÓTFELVÉTELI

 Kaposvári Egyetem Pótfelvételi 2017

Aki nem kerül be a felvételi eljárásban egyik megjelölt szakra sem, illetve nem jelentkezett a normál felvételi eljárásban, pótfelvételin próbálkozhat.

2017. július 26., szerda 08:20

Megkezdődött a Póni Európa-bajnokság

Megkezdődött a Póni Európa-bajnokság

Rögös úton indult a Póni Európa-bajnokság megvalósítása, ám a szervezők bebizonyították, nincs lehetetlen. Az áldozatos munkának köszönhetően most minden adott egy világszínvonalú versenyhez Kaposváron – erről beszélt a Póni EB ünnepélyes megnyitóján Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke.

2017. július 20., csütörtök 11:38

Közös munka a sikeres Póni Európa-bajnokságért

ponieb munka

Véghajrába érkezett a kaposvári Póni EB szervezése. Az előkészületekből a Kaposvári Egyetem vezetése és munkatársai is kiveszik részüket. Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor, Dr. Borbás Zoltán kancellár, helyetteseik és a dékánok is a környezet szépítésén fáradoznak. A Nemzetközi Lovas Szövetség döntése értelmében idén 2017. július 25-30. között a Kaposvári Egyetem Agrár Központ Pannon Lovasakadémia területén rendezik meg a Póni Európa-bajnokságot.

bence aachen

Az előkelő hetedik helyen végzett és óriási közönségsikert aratott kűrjével Bence Balázs a CHIO Aachen lovassport fesztiválon. Egyetemünk lovastornásza alig több mint egy hét múlva az ebreichsdorfi Európa Bajnokságon bizonyíthat újra.

strandroplabda

A Kaposvári Egyetem sikerét hozta Magyar Egyetemisták és Főiskolások Országos Bajnokságának strandröplabda döntője. A lányok ezúttal arany, a fiúk pedig ezüstéremmel térhettek haza a velencei versenyről.

2017. július 12., szerda 14:45

Összefogás a somogyi fociért

mlsz

Együttműködési megállapodást írt alá szerdán a Kaposvári Egyetem és a Magyar Labdarúgó Szövetség a „Játékvezetés a labdarúgásban elnevezésű” tárgy indításáról. Az eseményen Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor azt hangsúlyozta: bízik benne, hogy ez a képzés is hozzájárul majd a somogyi labdarúgás újbóli felemelkedéséhez.

2017. július 10., hétfő 11:53

Nemzetközi művésztábor az egyetemen

szinhazi muhely

Más-más országból érkeztek, mégis egy közös nyelvet, a színház nyelvét beszélik, azok a fiatalok akik a Kaposvári Egyetem Nemzetközi Színházi Műhely programsorozatán vesznek rész. A kurzus megálmodója és szakmai vezetője, Vidnyánszky Attila rektorhelyettes, a Nemzeti Színház igazgatója úgy véli fontos, hogy el tudjuk helyezni magunkat Európa színházi térképén.

2017. július 07., péntek 12:30

IN MEMORIAM Dr. Dér Ferenc

der ferenc gyasz

A Kaposvári Egyetem, valamint az Egyetem Agrár-és Környezettudományi Karának vezetése mély megrendüléssel tudatja, hogy munkatársunk, Dr. Dér Ferenc egyetemi docens, a Növénytani és Növénytermesztéstani Tanszék egykori vezetője, életének hetvennegyedik évében 2017. július 3-án, hosszan tartó súlyos betegségben elhunyt.
Búcsúztató szertartására 2017. augusztus 2-án, 11 órakor a Kaposfői Római Katolikus Templomban kerül sor. Ezt követően a végső nyugalomra helyezése szűk családi körben történik.
Dr. Dér Ferenc egyetemi docens urat a Kaposvári Egyetem saját halottjának tekinti, ezzel is tisztelegve az Egyetemért végzett közel negyvenöt éves, magas színvonalú szakmai- és önzetlen közösségi munkája előtt.

2017. július 06., csütörtök 14:45

Projekt az ökoturizmusért

Projekt az ökoturizmusért

Marketing képzéssel, nyelvtanfolyammal és workshoppal is erősítenék az ökoturizmust az ECOTOP2 projekt keretében. A határokon átívelő program mintegy 60 millió forintos uniós forrásból valósul meg, a horvát és magyar partnerek, köztük a Kaposvári Egyetem részvételével. Nemrégiben már az első projektmegbeszélést is megtartották a horvátországi Krizseváci Mezőgazdasági Főiskolán.

Egyetemünk is bemutatkozott a Virágos Európa Versenyen
Az Entente Florale Europe zsűrije csütörtökön látogatott Kaposvárra, hogy szemügyre vegye a települést. Idén ugyanis a somogyi megyeszékhely képviseli hazánkat a Virágos Európa Versenyen. Egyetemünk egy filmet készített intézményünk környezettudatos szemléletéről. A több mint 10 perces alkotás egyöntetűen elnyerte a nemzetközi zsűri tetszését.

2017. június 28., szerda 14:12

Tizedszer is KAKTUSZ

Tizedszer is KAKTUSZ

A helyi vállalkozások lehetséges versenystratégiáival, a rövid ellátási láncok szállítási útvonalainak vizsgálatával, valamint a fenntartható élelmiszer felhasználás kérdéskörével is foglalkoztak a hallgatók a X. KAKTUSZ-on. A nyári Kaposvári Közgazdaságtudományi Szemináriumon ezúttal a Corvinus Egyetem fiataljai is részt vettek. Beszámolójukban eredményesnek és hasznosnak értékelték a Kaposvári Egyetemen töltött napokat.

2017. június 27., kedd 15:02

Kazah felsőoktatási vásár

Kazah felsőoktatási vásár

Sokan érdeklődtek a Kaposvári Egyetem képzései iránt a Kazah Felsőoktatási Vásáron (International Education Fair 2017). Mivel Kazahsztánban Magyarország potenciális továbbtanulási helynek számít, így a vásár jó lehetőséget teremtett a nemzetközi kapcsolatok további erősítésére.

2017. június 23., péntek 12:25

Oklevélátadó ünnepség

Oklevélátadó ünnepség a Kaposvári Egyetemen

"Egy nemzet gyarapodásának legfőbb záloga, hogy a társadalmat kitűnő, s még inkább hasznos emberek alkossák. Kívánom, hogy Önök is ilyenné váljanak" – ezekkel a szavakkal köszöntötte a frissdiplomásokat Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor pénteken az oklevélátadó ünnepségen.

2017. június 19., hétfő 13:42

Diplomaosztó 2017

Pénteken ismét diplomaeső

Mintegy félezer hallgató záróvizsgázott az elmúlt időszakban a Kaposvári Egyetemen.

2017. június 16., péntek 12:42

Ismét összefognak a somogyi tejért

Ismét összefognak a somogyi tejért

„Helyből Neked” – ezzel a szlogennel indul ismét kampány a hazai és a helyi tejfogyasztás ösztönzése érdekében. Idén is lesz „Tejhercegnő 2017” választás valamint egy fotópályázatra is várják a jelentkezőket. A "Szívvel, lélekkel – helyi tejjel! Összefogás a somogyi tejért" kezdeményezést 5 somogyi tejtermelő, a Bos-Frucht Agrárszövetkezet, a Kapostáj Zrt., az Agrária Zrt., a MAWA Kft., és a Bajomi Agrár Zrt., illetve a Fino-Food Kft, mint somogyi tejfeldolgozó, valamint a Kaposvári Egyetem hívta életre.

Magyar hidegvérű ló génmegőrzési program indult a Kaposvári Egyetemen
Egyedülálló, több részterületből álló génmegőrző program indult a Kaposvári Egyetem bőszénfai Vadgazdálkodási Tájközpontjában. A program a Magyar Hidegvérű Lótenyésztők Egyesületének szakmai irányításával, és az egyetem Embrió-átültető Központjának közreműködésével valósul meg.

2017. június 14., szerda 13:38

Bajnokainkat köszöntötték

Bajnokainkat köszöntötték

Emléklappal és elismerő szavakkal köszöntötte bajnoksportolóit a Kaposvári Egyetem vezetése szerdán a Rektori Tanácsteremben. A röplabdások pedig a Magyar Egyetemi- és Főiskola Bajnokságban megszerzett arany- és ezüstérem átadásával köszönték meg az intézmény támogatását.

2017. június 13., kedd 15:12

PAB – 2017-2020

PAB – 2017-2020

A Kaposvári Egyetem a 2017-2020-as akadémiai ciklusban is aktívan képviseli magát a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottságában.

2017. június 13., kedd 11:03

Pedagógusnapi laudációk

Pedagógusnapi laudációk

A legkiválóbb óvodapedagógusok, tanítók, tanárok: a jövő nemzedék oktatói kaptak elismerést a Pedagógusnap alkalmából. A díjakat többek között Szita Károly Kaposvár polgármestere adta át a kaposvári Jégcsarnokban.

A Könyvhéten dedikált Dr. Bertalan Péter a Kaposvári Egyetem oktatója

A 88. Ünnepi Könyvhéten is bemutatta valamint dedikálta „Az Opus Deitől a Provida Materig - Állambiztonsági hálózatok és egyházi kisközösségek” című könyvét Dr. Bertalan Péter. A Kaposvári Egyetem oktatójának kötetét élénk érdeklődés kísérte szombaton, Budapesten, a Vörösmarty téren.

2017. június 08., csütörtök 14:05

Erősödő olasz kapcsolatok

 

Perugiai Egyetem (Università degli Studi di Perugia) és Tusciai Egyetem (Università degli Studi della Tuscia)

Tovább szélesíti olasz kapcsolatait a Kaposvári Egyetem. Prof. Dr. Végvári György stratégiai és oktatásfejlesztési rektorhelyettes nemrégiben Olaszországban folytatott sikeres tárgyalásokat. Így már jövőre megvalósulhat az oktató és hallgatócsere a Perugiai Egyetemmel (Università degli Studi di Perugia) és a Viterbo-ban található Tuscia Egyetemmel (Università degli Studi della Tuscia).

© 2017 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.