Laboratóriumi hálózat

A Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Karán a "szántóföldtől az asztalig" szemléletnek megfelelően kialakított Agrár- és Élelmiszertudományi Laboratórium Hálózat működik. A három egységből álló szervezet a növényi és állati eredetű élelmiszer-alapanyagelőállítás teljes vertikumát átfogja. Szolgáltató tevékenysége mellett jelentős a kutatási aktivitása, továbbá részvétele a graduális és posztgraduális oktatásban.
 
A hálózat részeként az Élettani és Biokémiai Laboratórium mikrobiológiai és mikotoxin analitikai vizsgálatokat végez. Az Élelmiszer-, Mezőgazdasági Termék és Takarmány Minősítő Laboratórium tevékenysége kiterjed a beltartalmi jellemzők, továbbá a makro- és mikroelem tartalom meghatározására, a minták részletes aminosav- és zsírsav-analízisére. A Talajtani Laboratórium fő profilja a tápanyag- és toxikus elem tartalmak, valamint a talajfizikai paraméterek meghatározása. A Hálózathoz tartozó laboratóriumok NAH-akkreditált státusszal rendelkeznek, tevékenységüket az MSZ EN ISO 17025 szabvány előírásai szerint végzik.

© 2017 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.